The Rising

Session 7

Grofica Saldashune je umrla u međuvremenu pa nismo od nje mogli tražiti pomoć. Pokušali smo unajmiti plaćenike, ali bi nas to koštalo 6000gp, 1500 unaprijed ako ubijemo neko čudovište u kanalizaciji grada. Za te novce bi dobili i katapult. Druga opcija su mornari i orci koji su jeftiniji, ali nisu uvježbani vojnici.
Družina je vrijeme u gradu iskoristila i za malo opuštanja u lokalnim krčmama, dok je George očajnički pokušavao zaraditi novce (prodajom mača od Heianai i obrađivanjem nekog kamenja).
Dok smo hodali po tržnici u gradu netko je Rizzenu smaknuo kapuljaču i počeo vikati: “Tamni vilenjak!”. To je izazvalo paniku među ljudima koji su počeli trčati na sve strane. Paniku je još više povećao George izazivajući strah u ljudima blizu njega (moglo bi se reći da George baš ne voli ljude :-) ). Ubrzo su lopovi pokušali opljačkati Rizzena i Heiana. Rizzenu su uzeli ruksak i dok je on pokušao uhvatiti počinitelja, gradska straža ga je uhvatila i bacila u zatvor. Heian je uspio uhvatiti lopova koji ga je pokušao opljačkati i saznao mjesto gdje lopovi preprodaju ukradene stvari(neka krčma koju drže gnomovi). Gnom i Heian su mitom (srebrnim bodežom i 30gp) pokušali osloboditi Rizzena iz zatvora ali je on inzistirao na svojoj nevinosti i odlučio čekati suđenje (da bi dobio natrag svoju opremu koja mu je oduzeta u zatvoru).
Heian je te večeri u jednoj tamnoj uličici sačekao lopova, pretvorio se u lava i ubio ga. Kod njega nije pronašao ukradene stvari ali je lopov imao 4500gp koji će dobro doći družini. Te večeri su se svi smjestili u krčmu da prenoće (osim Rizzena koji uživa u u zatvoru)

Comments

roncho

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.