The Rising

Session 6

Družina je nastavila istraživati ubojstva u Shusselu. Istraga baš nije otkrila puno osim da nešto ne štima u gradu. Čini se da So Kehur, tajanstveni izviđač mulhorandske vojske nešto zna, ali za sad to ne želi podjeliti sa družinom. Družina traži pomoć od svećenika Ehput Ki-a u vezi kristala koji ih pretvara u undedove, ali primjete da je kristal nestao. Čini se da je pijani gnom izgubio ili razbio kristal noć prije.
Za to vrijeme stekli su dovojlno povjerenja od Grofa Azzedara da ih pozove na sastanak. Na sastanku su upoznali Tiaxa, gnoma i Cyricova svećenika, Kimenivora Wheissraka Kima arogantnog čarobnjaka, te starog poznanika Mardrasa. Tu je družina saznala zle planove koji se spremaju. Tiax planira ubiti vladara Untera. Mardras planira kosturima napasti Greenfields i prekinuti opskrbu Mulhoradske vojske sa hranom. Kim planira preuzeti vlast u Mulhoranu. On također izvjesti ostale da družina planira iskoristiti kristal sa duhom moćnog demona u ritualu u kojem će žrtvovati ljude iz Shusella da bi stekli veliku moć. U to ih uvjeri tako što im pokaže da demon ne pretvara družinu u undedove. Također Kim objasni da je Rizzen vođa družine, a da su mu ostali robovi.
Dan nakon sastanka istraga se nastavlja i družina dobiva srebrne bodeže i strijele od So Kehura. Kasnije se pokaže da je to zbog vukodlaka koji je te noći napao i pobjegao u tajni prolaz prema dvorcu. Vukodlakovo ubojstvo na prvi pogled nema smisla. Razlikuje se od ostalih ubojstava i čini se kao da netko hoće namjestiti grofu. Družina prati tragove u tajni prolaz i u borbi protiv čudnih buba i letećih čudovišta jedva spašava živu glavu. U tome im pomaže Kimova vrana. U tajnom prolazu pronalaze tijelo paladina koji je vjerojatno bio vukodlak.
Družina obavještava Ehputa o zlim planovima Grofa i dogovaraju se da se to gnjezdo zla mora uništiti. Za 10 dana će Mulhorandska vojska napasti grofa. To bi moglo započeti rat pa se družba upućuje prema messempraru gdje trebaju skupiti untersku vojsku koja će im pomoći da uklone grofa. U tome im pomaže Kim koji im objašnjava da je on odgovoran za nestanak kristala koji je sad na sigurnom kod Jana Jansena te da je izmislio teoriju o tome da družina želi moć iz kristala da bi stekli povjerenje od grofa.
Družba se konjima uputi u Messemprar. Ubrzo ih sustiže lav (So Kehur) i daje im vrijedan mulhorandski mač za nagradu i odlazi. Dan nakon toga uz Kimovu pomoć ulaze u grad.

Comments

Sasa044

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.