The Rising

Session 2

Wild elf je nepomično ležao u kavezu kad je skupina avanturista otvorila vrata odaje sa zatvorenicima. Bio je visok i natprosječno snažan, obučen u chainshirt oklop besprijekorne izrade. Na prvi pogled nije izgledao kao tipičan vilenjak. Pokraj njega je ležao veliki mača i nekoliko osobnih stvari po kojima se moglo zaključiti da je to još jedan od brojnih avanturista koji su preko mora došli u ove krajeve tražiti slavu i bogatstvo, a pronašli su samo smrt. Ostali kavezi su bili prazni, ako se ne računaju kosturi prijašnjih stanara te nekoliko štakora.
Netko je povikao: “Ovaj je živ!”. Stara brava od ćelije je iznenađujuće lako popustila i gnom je brzo prišao i počeo ga lječiti. Nekoliko minuta nakon toga vilenjak se počeo buditi. Zvao se Heian Holimion i zadnje čega se sjećao je bila karavana. Bio je pod utjecajem nekog jakog otrova što objašnjava zašto se otmičari nisu potrudili da ga razoružaju. Bol u glavi je bila gotovo neizdrživa, ali su se sjećanja polako vraćala. Da, napali su karavanu i zarobili ili pobili sve trgovce i plaćenike koji su štitili karavanu. Većina je bila žrtvovana nekom zlom bogu. I on bi bio žrtvovan uskoro da ga nisu oslobodili.
“Pobjegao je!”, reče Rizzen Moonshine. “Sad je prekasno da ga pratimo. Trebali bi potražiti neki drugi izlaz.”

I tako je družba od pet avanturista došla do uskog i niskog hodnika koji je vodio do špilje. Svjetla dviju baklji osvjetlavala su prostor. Tri čovjeka guštera su stražarila. Ako žele ovuda proći morat će ih ukloniti. I to prije nego što stignu pozvati pojačanje. Polako su izašli iz prolaza i pokušavajući što duše ostati u sjeni približavali su se gušterima. Kad su bili dovoljno blizu krenuli su u napad i gušteri ne bi imali nikakve šanse da netko nije zapeo za kamen koji se uz dosta buke otkotrljao i upao u malo jezerce koje se nalazilo u blizini. Čovjek-gušteri su izvukli oružje ali bilo je prekasno. Nekoliko udaraca mačem i strijelama i dva su guštera ležala na podu. Treći je spas pokušao naći skočivši u jezerce, ali precizan pogodak strijelom ga je u tome spriječio.

Put je dalje vodio kroz uski hodnik koji je završavao zastorom. Iza njega se čula tiha muzika. Nakon ulaska dočekao ih je stol prepun hrane, ali imp ih nije uspio preariti, jedan udarac mačom i magija je nestala. To je bila samo još jedna soba sa hladnim i vlažnim kamenim zidovima.

Dalje su naišli na kip Zemoga, te hram posvećen tom istom demonu. Malo dalje se nalazio čudesan izvor magije koji ih je nepovratno promjenio nakon što su neoprezno ušli u njega. Na kraju su umjesto izlaza iz tamnice pronašli samo vrata sa izazovom zmaja koja su lako prošli tako da su pomogli umirućem zmaju (koji je zapravo bio samo iluzija). Međutim zmajevi ne zaboravljaju lako pa će kod sljedećeg susreta sa zmajem usluga biti uzvraćena. Rješivši izazov zmaja trebalo je samo otvoriti portal rješavanjem još nekoliko “teških” zagonetki.
Stali su u portal i našli se u podzemnoj areni okruženoj lavom. Tu ih je dočekala čarobnica pauk u kočiji koji spremnim avanturistima nije predstavljao nikakav problem i za 6 sekundi je ležala u lokvi krvi. Na rubu arene su bila mala vrata koja su vodila u sobu gdje je čarobnica provodila svoja istraživanja. Tu su pronašli veliki rubin, veliku škrinju te nekoliko knjiga. U sobi je također postojao teleporter koji ih je prebacio u kontrolnu sobu gdje su resetirali zamke i izašli van iz tamnice.

Comments

Sasa044

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.