The Rising

Session 7

Grofica Saldashune je umrla u međuvremenu pa nismo od nje mogli tražiti pomoć. Pokušali smo unajmiti plaćenike, ali bi nas to koštalo 6000gp, 1500 unaprijed ako ubijemo neko čudovište u kanalizaciji grada. Za te novce bi dobili i katapult. Druga opcija su mornari i orci koji su jeftiniji, ali nisu uvježbani vojnici.
Družina je vrijeme u gradu iskoristila i za malo opuštanja u lokalnim krčmama, dok je George očajnički pokušavao zaraditi novce (prodajom mača od Heianai i obrađivanjem nekog kamenja).
Dok smo hodali po tržnici u gradu netko je Rizzenu smaknuo kapuljaču i počeo vikati: “Tamni vilenjak!”. To je izazvalo paniku među ljudima koji su počeli trčati na sve strane. Paniku je još više povećao George izazivajući strah u ljudima blizu njega (moglo bi se reći da George baš ne voli ljude :-) ). Ubrzo su lopovi pokušali opljačkati Rizzena i Heiana. Rizzenu su uzeli ruksak i dok je on pokušao uhvatiti počinitelja, gradska straža ga je uhvatila i bacila u zatvor. Heian je uspio uhvatiti lopova koji ga je pokušao opljačkati i saznao mjesto gdje lopovi preprodaju ukradene stvari(neka krčma koju drže gnomovi). Gnom i Heian su mitom (srebrnim bodežom i 30gp) pokušali osloboditi Rizzena iz zatvora ali je on inzistirao na svojoj nevinosti i odlučio čekati suđenje (da bi dobio natrag svoju opremu koja mu je oduzeta u zatvoru).
Heian je te večeri u jednoj tamnoj uličici sačekao lopova, pretvorio se u lava i ubio ga. Kod njega nije pronašao ukradene stvari ali je lopov imao 4500gp koji će dobro doći družini. Te večeri su se svi smjestili u krčmu da prenoće (osim Rizzena koji uživa u u zatvoru)

View
Session 6

Družina je nastavila istraživati ubojstva u Shusselu. Istraga baš nije otkrila puno osim da nešto ne štima u gradu. Čini se da So Kehur, tajanstveni izviđač mulhorandske vojske nešto zna, ali za sad to ne želi podjeliti sa družinom. Družina traži pomoć od svećenika Ehput Ki-a u vezi kristala koji ih pretvara u undedove, ali primjete da je kristal nestao. Čini se da je pijani gnom izgubio ili razbio kristal noć prije.
Za to vrijeme stekli su dovojlno povjerenja od Grofa Azzedara da ih pozove na sastanak. Na sastanku su upoznali Tiaxa, gnoma i Cyricova svećenika, Kimenivora Wheissraka Kima arogantnog čarobnjaka, te starog poznanika Mardrasa. Tu je družina saznala zle planove koji se spremaju. Tiax planira ubiti vladara Untera. Mardras planira kosturima napasti Greenfields i prekinuti opskrbu Mulhoradske vojske sa hranom. Kim planira preuzeti vlast u Mulhoranu. On također izvjesti ostale da družina planira iskoristiti kristal sa duhom moćnog demona u ritualu u kojem će žrtvovati ljude iz Shusella da bi stekli veliku moć. U to ih uvjeri tako što im pokaže da demon ne pretvara družinu u undedove. Također Kim objasni da je Rizzen vođa družine, a da su mu ostali robovi.
Dan nakon sastanka istraga se nastavlja i družina dobiva srebrne bodeže i strijele od So Kehura. Kasnije se pokaže da je to zbog vukodlaka koji je te noći napao i pobjegao u tajni prolaz prema dvorcu. Vukodlakovo ubojstvo na prvi pogled nema smisla. Razlikuje se od ostalih ubojstava i čini se kao da netko hoće namjestiti grofu. Družina prati tragove u tajni prolaz i u borbi protiv čudnih buba i letećih čudovišta jedva spašava živu glavu. U tome im pomaže Kimova vrana. U tajnom prolazu pronalaze tijelo paladina koji je vjerojatno bio vukodlak.
Družina obavještava Ehputa o zlim planovima Grofa i dogovaraju se da se to gnjezdo zla mora uništiti. Za 10 dana će Mulhorandska vojska napasti grofa. To bi moglo započeti rat pa se družba upućuje prema messempraru gdje trebaju skupiti untersku vojsku koja će im pomoći da uklone grofa. U tome im pomaže Kim koji im objašnjava da je on odgovoran za nestanak kristala koji je sad na sigurnom kod Jana Jansena te da je izmislio teoriju o tome da družina želi moć iz kristala da bi stekli povjerenje od grofa.
Družba se konjima uputi u Messemprar. Ubrzo ih sustiže lav (So Kehur) i daje im vrijedan mulhorandski mač za nagradu i odlazi. Dan nakon toga uz Kimovu pomoć ulaze u grad.

View
Session 5

Dobili zadatak da odu u Shussel i istraže neobična ubojstva koja mogu ugroziti primirje

View
Session 4

Sutra je ujutro družba krenula istražiti odakle stižu ti robovi i zbog meke zemlje i malo sreće pronašli su bunar koji je bio tajni ulaz u sklonište za robove. Od dva roba koja su naišla otkrili su da je to sklonište povezano s obližnjim imanjem koje je bilo spaljeno. Ulaz u podrum je bio čvrsto zatvoren iznutra, ali nekoliko sati lupanja po vratima razbilo bi i jača vrata. Robovi su vjerovali da je podrum uklet i nakon ulaska unutra postalo je jasno zašto. Brojni leševi žena i robova koji su močeni i žrtvovani Cyricu u njegovom tajnom hramu.
Družba traži pomoć od svećenika koji je trenirao robove koji se rado odazvao pozivu te pronašao tajni prolaz koji je družinu uveo u tamnicu u tajnom skloništu robova. U tamnici je bio zarobljen grof, ali je to zapravo bila grofica čiji je izgled magijom bio promjenjen. Groficu je gnom otpratio dio puta prema gradu i u znak zahvale dobio obećanje na će nas a ulazu u Messemprar stražari pustiti u grad.
Ostatak družbe se vratio prema krčmi, ali stigli su prekasno. Mardras, koji je zapravo grof, je već pretvorio robove u kosture te poveo svoju novu vojsku prema Shusselu.

View
Session 3

Grupa avanturista, zadovoljna što su uspješno obavili zadatak te zaradili pokoji zlatnik uputila se prema krčmi gdje su i dobili posao. Dok su prilazili krčmi primjetili su da nešto nije u redu. Nekoliko šatora i građevina okruženih drvenim zidom se pojavilo pokraj krčme. Skupina pobunjenih robova pod vodstvom Mardrasa je izgradila svoj kamp. Tu ih je cleric boga Tempusa trenirao za predstojeću borbu protiv Unterskih vojnika. Robovi ipak nisu bili dobri vojnici i više su cijenili besplatno piće iz krčme (što je bacilo jadnog krčmara u očaj) nego naporan trening.
Tu je družba upoznala Jana Jansena, ekscentričnog čarobnjaka koji im je pomogao dešifrirati knjige koje su pronašli u tamnici. Dok su tako čekali svoju plaću skupina je promatrala robove. Karizmatični vođa Mardras se činio kao pošten čovjek koji želi pomoći robovima, ali bilo je nešto čudno u vezi njega. Čuli su i glasine da je Mardras držao grofa, prijašnjeg vlsnika robova, zarobljenog. Te noći su stvari postale još čudnije kad su došla kola puna nekog “duhana” koja su dovezli novi robovi. To je vrijedilo istražiti.

View
Session 2

Wild elf je nepomično ležao u kavezu kad je skupina avanturista otvorila vrata odaje sa zatvorenicima. Bio je visok i natprosječno snažan, obučen u chainshirt oklop besprijekorne izrade. Na prvi pogled nije izgledao kao tipičan vilenjak. Pokraj njega je ležao veliki mača i nekoliko osobnih stvari po kojima se moglo zaključiti da je to još jedan od brojnih avanturista koji su preko mora došli u ove krajeve tražiti slavu i bogatstvo, a pronašli su samo smrt. Ostali kavezi su bili prazni, ako se ne računaju kosturi prijašnjih stanara te nekoliko štakora.
Netko je povikao: “Ovaj je živ!”. Stara brava od ćelije je iznenađujuće lako popustila i gnom je brzo prišao i počeo ga lječiti. Nekoliko minuta nakon toga vilenjak se počeo buditi. Zvao se Heian Holimion i zadnje čega se sjećao je bila karavana. Bio je pod utjecajem nekog jakog otrova što objašnjava zašto se otmičari nisu potrudili da ga razoružaju. Bol u glavi je bila gotovo neizdrživa, ali su se sjećanja polako vraćala. Da, napali su karavanu i zarobili ili pobili sve trgovce i plaćenike koji su štitili karavanu. Većina je bila žrtvovana nekom zlom bogu. I on bi bio žrtvovan uskoro da ga nisu oslobodili.
“Pobjegao je!”, reče Rizzen Moonshine. “Sad je prekasno da ga pratimo. Trebali bi potražiti neki drugi izlaz.”

I tako je družba od pet avanturista došla do uskog i niskog hodnika koji je vodio do špilje. Svjetla dviju baklji osvjetlavala su prostor. Tri čovjeka guštera su stražarila. Ako žele ovuda proći morat će ih ukloniti. I to prije nego što stignu pozvati pojačanje. Polako su izašli iz prolaza i pokušavajući što duše ostati u sjeni približavali su se gušterima. Kad su bili dovoljno blizu krenuli su u napad i gušteri ne bi imali nikakve šanse da netko nije zapeo za kamen koji se uz dosta buke otkotrljao i upao u malo jezerce koje se nalazilo u blizini. Čovjek-gušteri su izvukli oružje ali bilo je prekasno. Nekoliko udaraca mačem i strijelama i dva su guštera ležala na podu. Treći je spas pokušao naći skočivši u jezerce, ali precizan pogodak strijelom ga je u tome spriječio.

Put je dalje vodio kroz uski hodnik koji je završavao zastorom. Iza njega se čula tiha muzika. Nakon ulaska dočekao ih je stol prepun hrane, ali imp ih nije uspio preariti, jedan udarac mačom i magija je nestala. To je bila samo još jedna soba sa hladnim i vlažnim kamenim zidovima.

Dalje su naišli na kip Zemoga, te hram posvećen tom istom demonu. Malo dalje se nalazio čudesan izvor magije koji ih je nepovratno promjenio nakon što su neoprezno ušli u njega. Na kraju su umjesto izlaza iz tamnice pronašli samo vrata sa izazovom zmaja koja su lako prošli tako da su pomogli umirućem zmaju (koji je zapravo bio samo iluzija). Međutim zmajevi ne zaboravljaju lako pa će kod sljedećeg susreta sa zmajem usluga biti uzvraćena. Rješivši izazov zmaja trebalo je samo otvoriti portal rješavanjem još nekoliko “teških” zagonetki.
Stali su u portal i našli se u podzemnoj areni okruženoj lavom. Tu ih je dočekala čarobnica pauk u kočiji koji spremnim avanturistima nije predstavljao nikakav problem i za 6 sekundi je ležala u lokvi krvi. Na rubu arene su bila mala vrata koja su vodila u sobu gdje je čarobnica provodila svoja istraživanja. Tu su pronašli veliki rubin, veliku škrinju te nekoliko knjiga. U sobi je također postojao teleporter koji ih je prebacio u kontrolnu sobu gdje su resetirali zamke i izašli van iz tamnice.

View
Session 1

Družba se zaputila u obližnju tamnicu

View
Izgubljeni

Šest sati od visokog sunca, šest milja južno ni od čega, čudni svati uniđoše u bogomzaboravljenu krčmu. Naizgled u potrazi za okrepom i kojim srebrom razbiše čemernu svakodnevicu ove ni po čemu posebne gostione i na trenutak skrenuše pažnju lokalnog inventara sa raštrkanih ostataka božanskih ratova.

A čudnijeg svijeta se rijetko viđalo na ovom pragu. Neki ljepuškast, šuljiv momak, rekli bi polucigan, ali svejedno nekako… nestvaran. Do njega vuk, velik i strašan, sa mališanom na leđima. Još bi neki pitali kako taj može jahati vuka, ali istog su pogleda, mora da su braća… Do njih dječak, skoro čovjek, plitkog pogleda i praznih očuju, sav nekako bezvezan i prazan. I s njima orkovski prognanik – crna ovca oba stada, sa veseljem u srcu i srcem na jeziku.

Jutro nakon bijaše savršeno za putovanje, no sunce u tamnice ne prodire lako, posebno u hramove hladne i mračne u kojima samo smrad ostaje stvaran. Smetanje nepoznatih gljivolikih bića možda i nije najmudrija stvar koju su ove lutalice mogle napraviti, ali opet… što par mladaca zna o mudrosti. A ni putovanje nije putovanje bez barem malo avanture.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.